Home » Papillotes z tresky středomořské, zdravý recept, ideální pro vyvážené jídlo!

Papillotes z tresky středomořské, zdravý recept, ideální pro vyvážené jídlo!

Rychle a snadno se připravují ze šťavnatých plátků tresky, bohaté středomořské rajčatové omáčky a čerstvé zeleniny. Po zabalení a upečení jsou tyto papillotes ideální pro vyvážené jídlo.

Ingredience pro 4 osoby

4 filety z tresky (400 g)
4 střední rajčata (400 g)
1 střední cibule (80 g)
4 stroužky česneku (16 g)
2 limetky (120 g)
Olivový olej (40 ml)
tymián (4 větvičky, 8 g)
Sůl a pepř podle chuti

 

Přípravné kroky

Krok 1: Předehřejte troubu na 180 °C.
Krok 2: Oloupejte a nakrájejte cibuli, oloupejte a nadrobno nasekejte česnek, rajčata nakrájejte na kousky.
Krok 3: V salátové míse smíchejte cibuli, česnek, rajčata, tymián, limetkovou šťávu a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 4: Filety z tresky položte na plech odolný vůči troubě a zalijte je předem připravenou směsí. Přikryjte alobalem.
Krok 5: Pečte 20 minut při 180 °C. Podávejte horké s čerstvými bylinkami nebo zeleným salátem.

Původ receptu na papiňáky z tresky ve Středozemním moři

Středomořské papillotes z tresky jsou velmi oblíbeným receptem, který je uznávaný po celém světě. Pocházejí z jižní Francie, kde byly vynalezeny již před několika staletími.
Recept se skládá z filetů z tresky v papiňácích, tj. zabalených v hliníkové fólii, a podávaných s omáčkou z rajčat, oliv a bylinek. Vše se peče v troubě.

Tento středomořský pokrm je jednoduchý, ale tak chutný a výživný. Hodí se zejména k rodinnému stolování, protože se snadno připravuje a snadno si na něm pochutnáte.

Středomořské papiňáky z tresky jsou dnes velmi oblíbené a jedí se po celém světě. Jsou vynikající volbou pro večerní jídla nebo rauty a jsou velmi oblíbené i u dětí.

Související příspěvek

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Harmade.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.