Obsah
Pokud hledáte jídlo, které je chuťově bohaté a zároveň úsporné, gratinované sladké brambory jsou pro vás to pravé! Tento chutný pokrm za méně než 2 eura na osobu potěší celý váš stůl a jeho příprava vám nezabere více než 30 minut. Zjistěte, jak ho připravit!
Voir cette publication sur Instagram
Ingredience pro 4 osoby
– 500 g sladkých brambor
– 1 červená cibule
– 20 cl tekuté smetany
– 150 g kozího sýra
– olivový olej
– 1 špetka soli
– Pepř podle chuti
– nastrouhaný sýr Gruyère (nepovinné)
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 190 °C.
2. Oloupejte a nakrájejte sladké brambory na tenké plátky a vložte je do hrnce s trochou vody. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud nezměknou. Sladké brambory scedíme a dáme stranou.
3. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Poté nakrájejte kozí sýr na plátky.
4. Cibuli osmahněte na pánvi s trochou olivového oleje.
5. Sladké brambory, cibuli a plátky kozího sýra naaranžujte do zapékací misky. Zalijte tekutou smetanou.
5. Pokud chcete, posypte navrch strouhaným sýrem Gruyere a pečte 15 minut, dokud nebude gratinovaný bramborák na povrchu zlatavý a křupavý. Podávejte horké a pochutnejte si!
Recept na gratinované sladké brambory: úsporný a chutný
Tento recept je známý svou snadnou přípravou a lahodnou sladkostí. Recept je jednoduchý: nakrájené sladké brambory posypeme strouhaným sýrem, máslem a solí a zapečeme dozlatova. Přídavek kozího sýra může doplnit chuť a udělat gratinovaný pokrm ještě chutnější. Tento recept je velmi oblíbený pro svou jednoduchost a nesrovnatelnou chuť a také proto, že je cenově velmi dostupný.