Home » Těstovinový gratin s tuňákem, speciální pokrm na závěr náročného měsíce, který se snadno připravuje a který potěší celou rodinu!

Těstovinový gratin s tuňákem, speciální pokrm na závěr náročného měsíce, který se snadno připravuje a který potěší celou rodinu!

Pak jsou pro vás tyto zapečené těstoviny s tuňákem jako stvořené. Za pár minut budete mít chutný pokrm za pár korun.

Ingredience pro 4 osoby

400 g těstovin
200 g tuňáka ve slaném nálevu
200 g mléka
1 cibule
25 g másla
25 g mouky
50 g strouhaného sýra Gruyere
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Tymián

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Slijte je a dejte stranou.
2. Mezitím nakrájejte cibuli a 5 minut ji smažte na olivovém oleji a másle. Přidejte mouku a dobře promíchejte. Přidejte studené mléko, sůl, pepř a tymián. Za pravidelného míchání nechte na mírném ohni 5 minut zhoustnout.
3. Do omáčky přidejte okapaného a rozdrobeného tuňáka a zalijte uvařené těstoviny.
4. Posypte strouhaným sýrem Gruyere a pečte při 180 °C (plynová značka 6) asi 15 minut dozlatova.

Původ receptu na zapečené těstoviny s tuňákem

Těstoviny gratinované s tuňákem jsou velmi oblíbeným receptem pocházejícím z Itálie. Vznikl před několika staletími a jeho základem je klasická směs těstovin, sýra a rajčatové omáčky.

Jedná se o velmi snadný recept na přípravu, na kterém si zpravidla pochutná každý. Teprve v 60. letech 20. století začali Italové do receptu na zapečené těstoviny přidávat tuňáka, aby byly chutnější. Od té doby se tuňákové těstoviny gratin staly klasikou a pochutnávají si na nich po celém světě.

Tento pokrm je velmi univerzální a má mnoho variant. Lze do něj přidávat různé druhy zeleniny a sýrů, a dokonce i aromatické bylinky, které mu dodají více chuti.

Těstovinový gratin s tuňákem je jednoduchý a chutný pokrm, který lze podávat se saláty, zeleninou nebo masem. Je také velmi oblíbený u dětí. Proč tedy nezkusit připravit tento lahodný italský recept?

Související příspěvek

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Harmade.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.