Home » Vanilkový krém: rychlý a snadný recept na lahodný dezert! Všichni ho milují!

Vanilkový krém: rychlý a snadný recept na lahodný dezert! Všichni ho milují!

Obsah

Pokud hledáte rychlý a snadný recept na lahodný dezert, jste na správném místě. Dnes se s vámi podělíme o recept na vanilkový krém.

Tento krém bude chutnat výborně a jeho příprava je velmi jednoduchá.

Vysvětlíme vám, jak tento krém připravit v několika jednoduchých krocích, abyste si ho mohli vyrobit doma. Takže bez dalších okolků začneme!

Ingredience pro 4 osoby

250 g plnotučné smetany
150 g plnotučného mléka
50 g cukru krupice
1 vanilkový lusk
2 vejce
30 g másla
1 špetka soli

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. V hrnci smíchejte tekutou smetanu, mléko a semínka z vanilkového lusku. Na mírném ohni přiveďte k varu.

3. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli, dokud směs nezbělá.

4. Odstavte pánev z ohně a vlijte vaječnou směs. Míchejte, dokud směs nezhoustne.

5. Přidejte máslo nakrájené na malé kousky a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

6. Směs nalijte do jednotlivých ramekinů a pečte asi 25 minut.

7. Před podáváním nechte vychladnout a pochutnejte si!

 

Původ receptu na vanilkový krém

Vanilkový krém je oblíbený dezert podávaný v mnoha restauracích a kavárnách po celém světě.

Jeho původ je však poněkud nejasný a o skutečném receptu na tento lahodný krém se vedou diskuse.

Předpokládá se, že vanilkový krém vynalezl na konci 19. století francouzský cukrář Antoine Carême. Jako první použil vejce, mléko a vanilku k vytvoření lahodného a krémového krému.

Později kuchaři přidávali cukr a šlehačku, aby byl dezert ještě chutnější.

Od té doby byl recept upravován a modifikován kuchaři všech národností a prostředí.

Moderní verze receptu často obsahují přísady, jako je dvojitá smetana, glukóza a slazené kondenzované mléko, které pomáhají vytvořit bohatší a aromatičtější krém.

Vanilkový krém je oblíbeným dezertem již více než sto let a stále těší chuťové buňky milovníků jídla po celém světě.

 

Související příspěvek

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Harmade.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.